У столиці недостатня кількість медпрацівників


Укомплектованість фахівцями по медичній галузі у столиці є недостатньою і складає 80% від необхідної кількості.

Про це у четвер на сесії Київради заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька.

"Кадрова ситуація є поганою. Укомплектованість фахівцями по галузі є недостатньою. Загалом укомплектованість по галузі складає 80%", - сказала Кільчицька.

Водночас, за її словами, ця ситуація не змінилася і не погіршилася за останні 3 роки.

"По загальній кількості лікарських спеціальностей дійсно існує дефіцит. Це насамперед лікарі служби швидкої та невідкладної медичної допомоги, лікарі-фтизіатри, які займаються проблемами туберкульозу, дільничні терапевти та педіатри та середній медичний персонал", - сказала Кільчицька.

Вона додала, що укомплектованість зазначеними спеціальностями по Україні набагато нижча ніж у Києві.

Серед основних причин неукомплектованості перший заступник мера назвала низьку кількість абітурієнтів-жителів Києва, що бажають вступити до національного медичного університет, низьку заробітну плату медичних працівників та збільшення на 30 % кількості кабінетів приватної практики.

"На даний час це майже 800 одиниць - при цьому йде відтік спеціалістів на роботу в приватні структури, де заробітна плата значно вища", - сказала Кільчицька.

З метою закріплення спеціалістів на зазначених спеціальностях, за її словами, у столиці реалізуються заходи по наданню права працювати за внутрішнім сумісництвом на 0,25 та 0,5 ставки там , де є дефіцитні спеціальності, і встановленню від 20 до 50% надбавки до посадового окладу спеціалістам вказаних спеціальностей.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ