Мерія знову розпочала війну з ларьками


Київська мерія знову взялася за демонтаж малих архітектурних форм в Києві. Чиновники пояснюють свої дії скаргами киян на те, що ларьки розташовані в невідповідних місцях.

Однак на місці демонтованих кіосків часто виникають аналогічні спорудження депутатів-бізнесменів, пише "Ділова столиця".

Останнім часом до Держкомпідприємництва надходять десятки скарг від підприємців, які заявляють про незаконне знесення їхніх кіосків співробітниками КП "Благоустрій".

За словами підприємців, протягом останнього місяця власникам МАФів було видано близько 200 розпоряджень на демонтаж ларьків, і майже стільки ж Київська адміністрація встановила нових.

Крім того, відзначає газета, є випадки, коли Головне управління архітектури КМДА видає дозволи на розміщення нових МАФів за адресами, на яких розташовані діючі кіоски інших фірм або бізнесменів.

Чиновники у свою чергу пояснюють свої дії тим, що власники ларьків порушують рішення Київради про порядок розміщення МАФів і тимчасових споруд у Києві.

Водночас, як відомо, це рішення було опротестоване прокуратурою і скасоване міськрадою.

За словами члена комісії Київради з питань підприємництва і торгівлі Наталі Новак, рішення про скасування дотепер не підписано мером, тому торішній порядок розміщення кіосків і ларьків формально є діючим.

"У такий спосіб Леонід Черновецький дає можливість своїм підлеглим виконувати лише ті рішення міськради, які їм вигідні, а інші можна ігнорувати", - сказала Новак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ