"Ідейний погром" Леніна потягне кругленьку суму з бюджету



Фото з Живого журналу
Підозрювані в пошкодженні пам'ятника Леніну в Києві заперечують хуліганські мотиви у своєму вчинку і називають його ідейним.

Про це Микола Коханівський сказав на прес-конференції у середу, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

"Нами не керували якісь хуліганські наміри... Наш мотив ніяк не був хуліганським, це була ідейна акція", - сказав Коханівський.

Він відзначив, що вони це зробили свідомо, щоб усі бачили, що пам'ятники комуністичного режиму стоять в Україні.
 
За словами адвокат підозрюваних Сидора Кизіна, на захист підозрюваних виступила велика кількість державних діячів, близько 10 народних депутатів звернулося про взяття підозрюваних на поруки.

Він додав, що декілька десятків громадських організацій об'єдналися для захисту цих людей.

Зокрема, 3 липня був створений комітет декомунізації, під створенням якого підписалися 33 організації.

Водночас, за словами начальника управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, пошкодженому пам'ятнику замінять голову.

За інформацією "Газети по-київськи" нині в мерії чекають на проект реставрації пам'ятника від творчого об'єднання "Художник".

"Уже зрозуміло, що доведеться повністю переробляти голову. Будь-які спроби приліпити нове обличчя приречені на невдачу - через дощ чи сніг воно може відпасти. Отримавши  бюджетне фінансування, відразу візьмемо пам'ятник у риштування і почнемо проектування", - сказав Кухаренко.

За його словами, вартість "ремонту" може бути більше 200 тисяч гривень.

Як відомо, на світанку 30 червня у Києві був пошкоджений пам'ятник Леніну, розташований біля Бессарабської площі.

Міліція порушила кримінальну справу за хуліганство.

2 липня міліція звільнила під підписку про невиїзд затриманих 30 червня 5 громадян, які підозрюються у пошкодженні пам'ятника Леніну.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ