У жовтні справу Флетчера передадуть у суд


Міністерство внутрішніх справ України має намір до жовтня цього року передати справу за обвинуваченням у шахрайстві американського громадянина Роберта Флетчера.

Про це на прес-конференції у середу заявив заступник міністра внутрішніх справ Петро Коляда, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Я думаю, що ми повинні десь у третьому кварталі завершити і передати в суд справу Флетчера, якщо не з'являться нові постраждалі", - сказав він.

Заступник міністра нагадав, що МВС неодноразово зверталося до постраждалих із проханням подавати заяви в міліцію на дії Флетчера, "але не всі відразу звертаються".

На даний час, за словами Коляди, у справі близько 100 заяв постраждалих на суму майже 20 мільйонів гривень.

Як відомо, 23 листопада 2008 року співробітники міліції затримали Флетчера за підозрою в здійсненні шахрайських дій. Проти нього було порушено кримінальну справу.

Флетчер займався в Україні організацією тренінгів, залучаючи кошти українських громадян, рекламу його тренінгів можна було побачити на біг-бордах у містах України.

За даними української міліції засновник і керівник ТОВ "Глобальна система тренінгів", громадянин США Флетчер шляхом обману 1783 українців заробив не менш 500 мільйонів гривень.

З кінця минулого року Флетчер знаходиться в київському СІЗО.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ