У Києві інтенсивно штампують нові платіжки на компослуги


До кінця цього тижня кияни отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг з новими підвищеними тарифами, що набули чинності з 1 червня цього року.

Про це заявив в.о. директора комунального підприємства "Головний інформаційно-розрахунковий центр" КМДА Станіслав Каплуненко, повідомляє УНІАН.

"Ми зараз друкуємо (платіжки), і до кінця цього тижня жителі Києва почнуть одержувати квитанції", - сказав він.

За його словами, розрахунки за спожиті послуги виконувались відповідно до тарифів, затверджених розпорядженнями КМДА від 29 квітня 2009 року (№ 516, 518 і 520).

На запитання, чи не розглядалися в судах ці тарифи і чи не зупинена дія цих розпоряджень, він відповів: "Ні. Принаймні, у нас таких даних немає".

Каплуненко відзначив, що нові квитанції відрізнятимуться від тих, які кияни отримували раніше.

"Згідно з розпорядженням №712 у квитанції з'явився новий стовпець "адресна допомога", в якій зазначається допомога з бюджету міста", - сказав він.

Щодо збільшення суми оплати за ЖКП для решти категорій населення столиці він зазначив, що важко прогнозувати такі цифри, оскільки "все залежить від споживання послуг".

"Хто оплачує по лічильнику, то у них вартість залежить від спожитих послуг в кубічних метрах, в яких вимірюється холодна і гаряча вода. На людях, які мало споживають, це підвищення мало позначиться. Є деякі кияни, які споживають холодну, гарячу воду в місяць по півкубометра. За старими тарифами, це було 1 гривня 48 копійок за кубометр, а вони платили 70 копійок в місяць. Зараз вони платитимуть десь 1,40 гривні", - пояснив Каплуненко.

За його словами, в квартирах без лічильників оплата йде по середньому споживанню води в конкретному будинку. Наприклад, 2 кубометри холодної води на 1 людину тепер коштуватимуть в місяць 6 гривень, гарячої води - близько 27 гривень.

Як відомо,  з 1 червня у столиці діють нові, підвищені на 50% тарифи на комунальні послуги.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ