У Деснянському районі взялися за бездомних тварин


На території Деснянського району у 2009 році відловлено на стерилізацію 40 безпритульних тварин (в січні – 9 тварин, лютому – 24 тварини, в квітні – 7 тварин). 

Усі безпритульні тварини повернені в район.

Про це повідомило керівництво Деснянського району на розширеному засіданні колегії КМДА, повідомляє прес-служба мерії.

За інформацією КП "Центр ідентифікації тварин", в Деснянському районі у 2009 році зареєстровано 215 тварин.

Як повідомив в. о. заступника голови Деснянської районної адміністрації Михайло Іщенко, КП "Житлорембудсервіс" та КП УЗН Деснянського району вживають заходи з покращення епізоотичної та епідеміологічної ситуації в районі.

"Ці організації укладають договори з КП "Притулок для тварин" на відлов безпритульних тварин. При виявленні безпритульних тварин на території Деснянського району в КП "Притулок для тварин» надаються замовлення на їх відлов", - зазначив Іщенко. 

Для уточнення загальної електронної бази непродуктивних тварин і проведення моніторингу з утриманням тварин в місті, а також для перевірки дотримання Правил утримання домашніх тварин громадянами та підприємствами, працівники житлово-експлуатаційних організацій "Житлорембудсервісу" слідкують за своєчасною реєстрацією власниками своїх тварин.

Крім того, вони повідомляють у "Притулок для тварин" про безпритульних тварин; тримають на контролі питання закриття підвалів, горищ та інших підсобних приміщень в будинках для запобігання проникнення в них тварин; ознайомлюють власників тварин з Правилами, інформують їх про місця розташування пунктів реєстрації (перереєстрації), ветеринарних установ, спеціалізованих кладовищ для тварин тощо. 

Як відомо, у Деснянському районі знаходиться дві ветеринарні лікарні за адресою: вул. Бальзака, 96; вул. Електротехнічна, 5-А.

Крім того, в управлінні житлово-комунального господарства Деснянської РДА створено робочу групу для опрацювання пропозицій щодо визначення зон для вигулу тварин, а також будівництва дресирувального майданчику та міні притулку для безпритульних тварин.

"Українська правда. Київ"


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ