Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a4db5c7062a1/
Українська правда
Київ

Проблему реконструкції Бортницької станції має вирішити держава

03.07.2009  10:39


Водопад очищеної на БСА води. Фото www.panoramio.com
У Державному управлінні охорони довкілля в Києві вважають, що проблема фінансування реконструкції Бортницької станції аерації, а також Деснянської і Дніпровської водопровідних станцій, має вирішуватися на державному рівні.

Про це йшлося на нараді в Держуправлінні екології за участю Державної екологічної інспекції в Києві, Головного управління комунального господарства КМДА, Управління охорони довкілля КМДА, Дніпровського Басейнового управління водних ресурсів і ВАТ "Київводоканал", повідомляє УНІАН.

На нараді обговорювалася необхідність скоординованих дій усіх служб щодо нормалізації роботи підприємств "Київводоканалу" - Бортницької станції аерації, Деснянської і Дніпровської водопровідних станцій.

За інформацією начальника Держуправління охорони довкілля Олександра Прогнімака, Держінспекція з екології Києва звернулася до них з поданням про анулювання дозволу на спецводовикористання Дніпра, яке було видано "Київводоканалу" відомством.

Але, як відзначив Прогнімак, анулювання приведе до зупинки Бортницької станції аерації, куди зливаються всі каналізаційні стоки Києва, а також Дніпровської і Деснянської водопровідних станцій, які забезпечують водою столицю.

"Ми не маємо права такими заходами вирішувати проблему міста", - сказав начальник Держуправління охорони довкілля Києва.

За його словами, основна причина висунутої вимоги - застаріле устаткування БСА і водопровідних станцій, що не відповідає технічним вимогам очищення води, але блокування роботи станцій - це крайній захід, який приведе до повного паралічу життєдіяльності міста.

За результатами розширеної наради було прийняте рішення звернутися в КМДА з вимогою на державному рівні вирішити проблему фінансування реконструкції БСА, Дніпровської і Деснянської водопровідних станцій.

Як відомо, раніше у КМДА заявляли, що за 2 останні роки на БСА проведена низка важливих заходів. Зокрема, розроблено техніко-економічне обгрунтування реконструкції станції аерації, встановлена велика частина устаткування в грабельному відділенні ІІ і ІІІ блоків станції.

Перший заступник мера Анатолій Голубченко зазначав, що в проекті плану соціально-економічного розвитку Києва на 2009 рік на реконструкцію Бортницької станції аерації передбачено 62 мільйони гривень.

У зв'язку з економічною кризою існує проблема з фінансуванням реконструкції БСА.

За інформацією Міністерства ЖКГ, усі три блоки очищення стічних вод і допоміжних цехів станції відпрацювали свій амортизаційний ресурс у середньому на 90% і потребують глибокої реконструкції та модернізації.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.