Елітчики вимагатимуть порушити кримінальні справи проти чиновників мерії


Громадські організації обманутих інвесторів "Еліти-Центра" - "Центр правозахисту" і "Союз грубо обманутих громадян" - закликають усіх постраждалих від будівельної афери звертатися в прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу проти конкретних посадових осіб КМДА, що допустили вчинення махінацій на ринку житла.

Крім того, ці організації мають намір подати до комісії Київської міської держадміністрації погоджені списки постраждалих інвесторів на підписання попередніх договорів на переуступку права вимоги і відновлення порушених прав на отримання житла з інвесторами "Еліта-Центр".

Відповідно до рішення Київради від 16 жовтня 2008 року,  попередні договори на переуступку права вимоги і відновлення порушених прав на одержання житла з інвесторами "Еліта-Центр" КМДА повинна укласти протягом трьох місяців із дня надходження заяви від потерпілого, повідомляє прес-служба "Центру правозахисту".

Цим же документом передбачений обов'язковий висновок основного договору з потерпілими на компенсацію збитків не пізніше одного року з моменту підписання попереднього.

Раніше Київрада рішенням від 2 березня 2006 року виділила 19 земельних ділянок для будівництва на них житла  для обманутих інвесторів "Еліта-Центр", але будівництво житла для елітчиків так і не розпочалося.

За даними КМДА, 743 обманутих інвестори висловили намір підписати "Попередній договір переуступки права вимоги ..." з Київською адміністрацією.

Критерії черговості підписання договорів з постраждалими буде визначати Комісія КМДА.

Такими критеріями є оплата 100% вартості житла в "Еліту-Центр", важке матеріальне становище і підтверджене право на одержання житла.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр" постраждали 1760 чоловік.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ