ДАІ Києва посилює контроль за водіями мотоциклів та скутерів



Фото www.motodrive.com.ua
Державтоінспекція столиці посилить контроль за водіями двоколісної техніки - мотоциклів, мопедів і скутерів.

Таке рішення пов'язане з тим, що багато власників цих транспортних засобів забувають, що вони є повноцінними учасниками дорожнього руху і зобов'язані дотримуватися правил.

У результаті необережності практично щодня співробітники ДАІ фіксують аварії за участю цієї категорії водіїв - з початку року 137 людей були травмовані і 10 загинуло, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю УДАІ в Києві.

Особливу тривогу у даішників викликає те, що дуже часто за кермом скутерів сидять юнаки, яким немає 16 років, що заборонено Правилами.

У ДАІ нагадують, що наприкінці квітня в одному зі спальних районів Києва перекинувся мопед "Ямах". Винуватцем аварії виявився 15-літній підліток, який не справився з керуванням.

Згодом на вулиці Щербакова його одноліток катався на мопеді по тротуарі і збив перехожого.

Крім того, власники цих транспортних засобів часто керують транспортом без яких-небудь документів, або і зовсім умудряються  підробляти них. Тільки за останній місяць за ці й інші правопорушення на штрафмайданчик доставлені 225 одиниць мототехніки.

Столична Державтоінспекція нагадує, що згідно з чинним законодавством за порушення правил дорожнього руху для осіб, що керують транспортним засобом обсягом до 50 куб. см (а ця більшість мопедів і скутерів), передбачений штраф - від 85 до 136 гривень.

А якщо ці порушення спричинили за собою створення аварійної ситуації, доведеться викласти від 170 до 255 гривень або порушника залучать до суспільних робіт на термін від 20 до 40 годин (рішення приймає суд).

Також, як відомо, з 1 січня 2010 року в Україні вводиться обов'язкова реєстрація мопедів. Передбачене також і те, що особи, що керують ними, зобов'язані мати водійське посвідчення відповідної категорії.

На переконання начальника управління ДАІ Києва Анатолія Сиренка це, безумовно, дозволить поліпшити ситуацію на дорогах.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ