Черновецький хоче брати гроші за воду з бюветів?



Фото kp.ua
Мер Києва Леонід Черновецький вимагає облаштувати бювети лічильниками і брати плату за користування водою.

Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка Дмитро Андрієвський, повідомляє УНІАН.

За його словами, "Київводоканал" звернувся до районних адміністрацій з вимогою забезпечити облік води, що подається через бюветні комплекси, та укладання договорів про сплату за неї за тарифами, затвердженими для населення.

Андрієвський зауважив, що у разі відмови або зволікання з укладенням договорів "Київводоканал" погрожує припинити подачу води до бюветів.

"Це черговий податок, запозичений Черновецьким у сеньйора Помідора. Наступний крок - хіба що запровадити плату за дощ", - зазначив політик.

Він переконаний, що "Київводоканал" не має жодного права брати плату за безкоштовну воду.

"Це вода з відкритого джерела, на купівлю чи транспортування якої "Київводоканал" не витрачає жодної копійки. Тому змушувати киян її купувати, це все одно, що вимагати платити за воду з колодязя", - зазначив Андрієвський.

Як відомо, у вересні минулого року начальник ГУ комунального господарства КМДА Михайло Шпарик повідомляв, що планується впровадження на бюветних комплексах блочної водоочисної системи - кіоску-бювету БАВ-2. Тоді Шпарик заявляв, один літр води з бювету коштуватиме близько 40 копійок за один літр.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ