Блок Кличка візьметься за дитяче харчування



Фото www.newsvm.com
До порядку денного засідання Київради 9 липня депутатами фракції Блоку Кличка внесений проект рішення "Про окремі заходи щодо реалізації продукції дитячого харчування в місті Києві".

За словами депутатів Блоку, ці  правила дозволять навести елементарний порядок та захистити дітей, особливо грудних, від неякісних продуктів, забезпечити немовлят високоякісним та безпечним харчуванням. 

Проект рішення передбачає заборону торгівлі в Києві дитячими продуктами харчування без  документів (декларації виробника та свідоцтва про державну реєстрацію), повідомляє прес-служба КМДА.

Крім того, на прилавки заборонять випускати продукти з  ГМО, неправильно етиковані, а також такі, що не містять інформацію про склад продукту, перелік усіх компонентів рецептури.

За словами депутатів Блоку Кличка, у торговельних мережах під виглядом дитячого харчування реалізується продукція, що не схвалена МОЗ. Тому часто батьки купують стилізовані продукти - не рекомендовані дітям, а просто такі, що мають схоже "стилізоване" пакування.

Крім того, педіатри столичних закладів охорони здоров'я не мають переліку продукції, зареєстрованої в Україні  як дитяче харчування, тож рекомендують її батьками "на свій страх і ризик", що є недопустимим. Проект рішення передбачає ведення реєстру дозволених продуктів та його постійне оновлення.

"За аналізом продукції, яка рекомендується столичними педіатрами, існуючий склад вітамінів, мінералів, наповнювачів у йогуртах, дитяче молоко, молочні суміші, соки, значно відрізняється від заявлених та тих, що були на контрольних зразках. Цим рішенням ми встановимо контроль за продуктами дитячого харчування", - заявляють у Блоці Кличка.  

Депутати фракції Блоку Кличка закликають всі політичні сили Київради підтримати вказаний проект рішення.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ