Для кого стоматологи будуть безкоштовними?



Фото navchuk.wordpress.com
Столична влада затвердила Положення про надання стоматологічної допомоги соціально-незахищеним верствам населення в КП "Київська міська стоматологічна поліклініка".

Відповідне розпорядження підписав мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з ним, безкоштовно стоматологічна допомога надається пенсіонерам, інвалідам, інвалідам з дитинства та інвалідам, які мають середньомісячний сукупний дохід, що не перевищує двох з половиною розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Розраховувати на безкоштовне лікування у стоматології можуть одинокі матері (батьки), які мають середньомісячний сукупний дохід, що не перевищує півтора розміри прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку;

сім'ї з дітьми, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання не відоме, та які мають сукупний середньомісячний дохід, що не перевищує півтора розміри прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Безкоштовна допомога надається особам, які отримують державну соціальну допомогу як такі, що не мають права на пенсію, та інваліди, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;    непрацюючі особи, які здійснюють догляд за інвалідом.

Також безоплатне лікування передбачене для малозабезпечених сімей та матерів (батьків) багатодітних сімей, які виховують трьох та більше неповнолітніх дітей, незалежно від середньомісячного сукупного доходу.

Щомісяця поліклініка зможе приймати лише 40 таких киян.

Списки осіб, які мають право на безкоштовне обслуговування у КП "Київська міська стоматологічна поліклініка" щомісячно до 5 числа подаються до цього комунального підприємства.

Запис пацієнтів проводиться за телефонами 484-01-58 та 502-30-18 щоденно з 9:00 до 19:00, окрім суботи та неділі.

Для того, щоб отримати талон на безкоштовне обслуговування необхідно мати при собі паспорт та направлення органу соціального захисту.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ