БЮТ: бюджет Києва потребує термінового перегляду


Член постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічному розвитку, бютівець Сергій Мельник заявляє про необхідність термінового коригування в бік зменшення планових надходжень бюджету Києва на 2009 рік.

За словами депутата, такі дії необхідні у зв'язку з тим, що наповнити скарбницю навіть на рівні минулого року не вдасться.

"Зокрема, спеціальний фонд, з якого фінансуються цільові міські програми - будівництво метро, ремонт шкіл, лікарень тощо - за півроку виконаний лише на 16%. Без перегляду бюджету теперішнє столичне голодування перетвориться на голодомор", - сказав Мельник.

Згідно з наданою Головним фінансовим управлінням КМДА інформацією на засіданні постійної комісії з питань бюджету, станом на 19 червня 2009 року, тобто фактично за I  півріччя, обсяг надходжень до загального бюджету Києва склав 4,3 мільярда гривень. Тобто близько 30% річного плану.

По спеціальному фонду надходження за цей же період - 588 мільйонів гривень, що складає менше 16% від річного плану, повідомляє прес-служба БЮТ.

Мельник вважає, що серед причин такого недовиконання бюджету є бюрократичні перегони, які чиняться командою мера Києва Леоніда Черновецького.

Як відомо, бюджет та Програма соціально-економічного розвитку Києва на 2009 року були затверджені Київрадою лише 6 березня 2009 року.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ