У Конгресі націоналістів кажуть, що не били Леніна


Конгрес українських націоналістів (КУН) не причетний до розгрому пам'ятника Володимиру Леніну на бульварі Шевченка в Києві.

Про це заявив глава Секретаріату КУН Степан Брацюнь, пише Ліга.

"Керівні органи КУН не приймали рішення про демонтаж або ушкодження пам'ятника Леніну. Це було особисте рішення Миколи Коханівського - члена київської організації КУН. Особисто я нічого не знав про це", - сказав Брацюнь.

Він відзначив, що у КУН не підтримують дії Коханівського, оскільки переконані, що подібні дії повинні відбуватися в рамках закону, а серед методів залучення уваги -  акції, пікети і звертання до влади.

За словами Брацюня, йому удалося поговорити з друзями Коханівского, що розповіли про його мотиви, мовляв, це було зроблено як протест проти мовчання влади щодо невиконанню указів президента про вшанування жертвам Голодомору.

Глава Секретаріату КУН також підкреслив, що стосовно Коханівського будуть вжиті дисциплінарні заходи.

"Дисциплінарні заходи точно будуть. Ми його вже попереджали, коли мав місце подібний інцидент із пам'ятником Петровському. Можливо, він буде виключений з партії, можливо, буде припинене його членство в ній", - підкреслив Брацюнь.

Як відомо, у понеділок вранці активісти націоналістичних організації побили пам'ятник Леніну на бульварі Шевченка. У пам'ятника пошкоджені голова і відбита рука.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ