За півроку в Києві 68 осіб погоріли на хабарі


За перше півріччя 2009 року органами прокуратури Києва завершено розслідування 68 кримінальних справ за обвинуваченням осіб у вчиненні хабарництва.

Зокрема, скеровано до суду кримінальну справу стосовно заступника голови Федерації профспілок України - голови наглядової ради ЗАТ "Укрпрофоздоровниця".

За підписання протоколу та укладання інвестиційної угоди щодо реконструкції одного із санаторіїв він отримав від громадянина Італії хабар на суму $50 тисяч, повідомляє прес-служба прокуратури.

Також завершено кримінальну справу стосовно начальника управління оренди та приватизації комунального майна райдержадміністрації одного із районів столиці та начальника відділу аналітичної роботи і контролю цього управління.

Діючи в змові з директором одного із приватних підприємств, ці посадовці отримали від приватного підприємця хабара на суму 317 тисяч гривень за сприяння йому у приватизації нежитлового приміщення.

Крім того, скеровано до суду кримінальну справу щодо начальника відділу УБОЗ ГУ МВС у Київській області, який отримав від одного із громадян $6 тисяч хабара.

У таку суму посадовець УБОЗ оцінив своє сприяння у прийнятті до розгляду заяви громадянина щодо вчинених стосовно нього іншими особами шахрайських дій та проведення перевірки за цією заявою.

До суду скеровано й кримінальну справу стосовно заступника директора комунального підприємства "Житній ринок". Діючи за попередньою змовою зі своїм спільником, заступник директора ринку вимагав та отримав від приватного підприємця хабара на суму понад 14 тисяч гривень за надання останньому торгівельного місця.

Санкції статей, за якими пред'явлено обвинувачення вказаним особам, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ