На Пасаж чекає реставрація


Київська міська державна адміністрація вирішила реставрувати будинок на вулиці Хрещатик, 15 (Пасаж) біля Майдану Незалежності.

Про це йдеться в розпорядженні КМДА, повідомляють "Українські новини".

Адміністрація визначила замовником проектних і будівельних робіт комунальне підприємство "Центр містобудування й архітектури".

Для цього центр повинен оформити у встановленому порядку право користування земельною ділянкою, одержати дозволи на проектування й реставрацію від Міністерства культури й туризму й Головного управління охорони культурної спадщини КМДА та визначити на тендері проектну й підрядну організації.

Крім реставрації будинку, проект повинен також передбачати благоустрій прилеглих вулиць - Городецького й Заньковецької.

Центр містобудування й архітектури та Головне управління економіки й інвестицій повинні вивчити можливість залучення інвестицій для фінансування проектних і реставраційних робіт.

У розпорядженні не зазначені строки реставрації, однак зазначається, що фінансування цих робіт буде закладено в проекті міськбюджету на 2010 і наступні роки.

За словами начальника Головного управління з охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, реконструкція Пасажу, планована в 2004-2005 роках, не відбулася у зв'язку з протестами жителів будинку й відсутністю коштів.

Як відомо, будинок на Хрещатику, 15  є пам'яткою архітектури.

Раніше заступник мера Ігор Добруцький заявляв, що столична запланувала повністю змінити центр столиці. Зокрема, за його словами, зміниться Хрещатик, який прикрасять дорогими  каштанами та чудернацькими клумбами. Також у Пасажі має з'явитися алея зірок. Мають зазнати змін і вулиці Заньковецької та Городецького, на якій буде озеро з японськими корпами.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ