Районні адміністрації не зможуть відхреститися від боргів ЖЕКів


Районні у Києві адміністрації  вже не зможуть піти від заборгованостей ЖЕКів  перед виробниками комунальних послуг. Тепер при ліквідації або реорганізації ЖЕКів орган, що приймає таке рішення зобов'язаний визначити правонаступника боргових зобов'язань ЖЕКу.

Відповідне рішення "Про деякі майново-правові питання реорганізації підприємств ЖКГ Києва" прийняла Київрада, пише "Дело".

Відтепер якщо при ліквідації або реорганізації ЖЕКу ця вимога не буде виконано, то Київрада вимагатиме від районної влади погашення боргів перед компаніями-кредиторами протягом одного місяця.

У зв'язку з цим, районні ради стали масово реорганізовувати ЖЕКи, передаючи будинку, які вони обслуговують новим структурам, при цьому не вказуючи правонаступника заборгованості. У такий спосіб виробники комунальних послуг не можуть стягнути ці борги навіть через суд. Коли компанія-кредитор виграє суд, виявляється, що даний ЖЕК уже не працює.

Так, влада Києво-Святошинського району перевела будинок і майно КП "Надія" на баланс КП "Галагани". Тоді шляхом реорганізації об'єднали ще два своїх ЖЕКи у нову структуру.

Завдяки цьому їм вдалося уникнути вилучення комунального майна у тому випадку, якщо суд прийме рішення на користь кредитора. Також були відкриті нові банківські рахунки для перерахування мешканцями плати за комунальні послуги.

Як відомо, раніше АЕК "Київенерго" заявила про борг ЖЕКів за спожиту теплову енергію в розмірі 666,8 мільйона гривень. Компанія уточнювала, що з цієї суми 206 мільйонів гривень складає борг, накопичений за опалювальний сезон 2008-2009 років.

РЕКЛАМА Хотите купить холодильник по выгодной цене? Заходите в магазин Cifrosvit и выбирайте лучший товар по низким ценам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ