Мерія "розправиться" з 3 сотнями ларьків упродовж місяця


Київська міська адміністрація планує упродовж місяця о демонтувати близько 300 малих архітектурних форм   на території столиці.

Відповідне рішення було прийняте у зв'язку з численними скаргами киян щодо розміщення ларьків, які реалізують алкоголь та тютюнові вироби біля шкіл, дитсадків, закладів охорони здоров'я тощо.

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, усі такі скарги від киян ми ретельно перевіряються, а найближчим часом буде створена спеціальна група, яка здійснюватиме демонтаж таких тимчасових споруд.

"Це ж стосується і розміщення рекламних носіїв, які не лише дратують мешканців столиці своїм змістом та виглядом, а й заважають повноцінному відпочинку яскравими вогнями, які світять вночі у вікна киян. Конструкції встановлюють на зовнішніх стінах будинків, балконів без згоди їх власників", - сказав Басс.

Він відзначив, що часто аварійні конструкції загрожують здоров'ю та життю киян, а деякі навіть заважають огляду історичних пам'яток міста.

"Загалом з 1 травня до 22 червня до нас звернулось 48 мешканців з подібними скаргами", - наголосив Басс, додавши, що на ларьки лише за один місяць надійшло більше 500 скарг.

Крім того, за словами першого заступника мера, станом на 22 червня до Call-центру звернулось понад 5,6 тисяч киян, які незадоволені роботою районних адміністрацій у сфері благоустрою.

Найбільше скарг надійшло від мешканців Шевченківського району (понад 80% від усіх звернень), Святошинського, Дніпровського, Дарницького, зазначив Басс.

Він пообіцяв, що міська влада реагуватиме на кожне таке звернення та вживатиме відповідних заходів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ