Великі спекулянти скуповують столичну нерухомість?


На київському ринку первинного житла з'явилися великі спекулянти, що скуповують велику кількість квартир у новобудовах з високим ступенем готовності з метою їхнього перепродажу через рік-два.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань містобудування, житлово-комунального господарства і регіональної політики Юрій Сербін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз уже ходять по будівельниках люди, що скуповують житло...Якщо раніше купували дрібні спекулянти по дві-три-чотири квартири, зараз прийшли великі спекулянти, що пропонують купівлю 40-50 квартир, будинку і т.д. Тобто - це великий капітал", - сказав Сербін.

Заступник голови комітету уточнив, що такі випадки відомі йому тільки в Києві. При цьому при купівлі такої кількості квартир, спекулянти представляються представниками фірм чи асоціацій.

На думку Сербіна це приведе до того, що в 2011 році на київському ринку первинного житла виникне великий дефіцит і підніметься вартість житлоплощі.

"Ми знову піднімемо ціни до тих меж, що були півтора роки тому (початок 2008 року)", - сказав заступник голови комітету.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ