У столиці прикрили 26 точок з продажу шаурми


Співробітники відділу ветеринарної міліції Києва у період з 15 по 18 червня перевірили 52 торгові точки з виготовлення та реалізації шаурми і курей-гриль. Внаслідок перевірки було зупинено діяльність 26 точок з продажу.

Співробітники ветміліції  виявили, що у 90% перевірених точок продукція виготовляється з порушеннями, повідомляє прес-служба ГУ МВС.

Відносно порушників було складено 85 адміністративних протоколів про адміністративні правопорушення. Вилучено з обігу та утилізовано понад 1 тонну недоброякісної продукції, затримано та доставлено до райуправлінь 23 особи, що торгували продуктами у невстановлених місцях.

Крім того, вилучено 12 устаткувань для приготування шаурми, призупинено діяльність 26 торгових об'єктів, винесено 36 приписів про усунення виявлених порушень.

Як зазначають у ВЗГ ГУ МВС, у більшості точок з продажу шаурми і курей-гриль немає дозвільних документів, харчові страви виготовляються з тваринницької сировини невідомого походження та сумнівної якості.

Деякі підприємці використовують пристрої для виготовлення цієї продукції, що працюють на газовому обладнанні, що вже саме по собі становить небезпеку для оточуючих. Крім цього їжу готують в умовах абсолютної антисанітарії.  

Як відомо, минулого року шаурмою отруїлися 14 людей

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ