Екологи обурені позицією міліції в розслідуванні вбивства Гончарова


Українські екологи обурені позицією міліції в розслідуванні кримінальної справи за фактом вбивства волонтера-еколога Олександра Гончарова.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив директор Київського еколого-культурного центра Володимир Борейко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що його дивують коментарі представників київської міліції про відсутність відомостей щодо членства убитого у будь-якій громадській екологічній організації.

"Ми бачимо, що в такій цинічній заяві нашої міліції, по-перше, є бажання вивести конфлікт з екології в чисто побутові рамки. І по-друге, мене дивує підхід: якщо навіть Гончаров не є ніяким екологом і не входить ні в яку організацію, хіба він не має права на захист (навколишнього середовища)?", - сказав Борейко.

За його словами, убитий давно був волонтером Київського еколого-культурного центру.

Обурення екологів викликає і той факт, що міліція почала слідчі дії у даній справі тільки через кілька днів, а за цей час злочинці могли сховати сліди своїх незаконних діянь.

Борейко нагадав, що начальник столичної міліції Віталій Ярема обіцяв розібратися з цією справою за кілька днів, однак вже мину місяць, а вбивці не знайдені, "хоча цих людей бачила вдова покійного, вони на відео зняті".

Крім того, директор Київського еколого-культурного центру заявив, що вдові Гончарова, яка є свідком у справі, погорджують, а отже, жінці повинні були надати охорону, однак і цього не відбулося.

Як відомо, волонтер-еколог Гончаров був убитий на Жуковому острові 26 травня.

Убивство чоловіка колеги по захисту природи пов'язують з його діяльністю, яка була спрямована на зупинку намиву піску на Дніпрі.

Згодом київська міліція заявила, що вже затриманий підозрюваний замовник убивства, другий підозрюваний у даний час ховається від правоохоронних органів.

Виконавці убивства поки не знайдені.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ