"Київенерго" знайшла винного у прориві труби на Троєщині


Комісія АК "Київенерго" встановила, що причиною великого пошкодження труби, яке сталося 17 червня на вулиці Сабурова в районі будинку №5, була корозія.

Верхня частина трубопроводу зазнала пошкодження через постійне підтоплення труби ґрунтовими водами, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Встановлено також, що на пошкодженій ділянці застосована бітумперлитова ізоляція труб, у якої закінчений термін експлуатації - більше 25 років.

Обсяг завданого збитку визначає комісія на основі складених актів, попередні результати роботи комісії будуть відомі до кінця тижня.

"Пошкоджень трубопроводів подібних тому, що стався на Троєщині, в Києві багато. Часто прорив знаходять фахівці "Київенерго" за допомогою приладів, кияни ж бачать тільки ремонтні роботи. 12-метровий фонтан на Сабурова виник тільки тому, що трубопровід виявився пошкодженим у верхній частині, а не в нижній як звичайно, і вода вирвалася назовні", - сказав технічний директор "Київенерго" Олександр Зайцев.

За його словами, теплотраса на цій ділянці вимагає комплексної заміни і відповідно великих інвестицій з міського бюджету Києва.

Як відомо, 17 червня о 13.10 в під час планових гідравлічних випробувань тепломереж відбувся прорив труби на вул. Сабурова. Висота фонтану досягала до 12 метрів (висота 4-поверхового будинку), внаслідок чого пошкоджені вікна сусідніх з місцем прориву будинків.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ