Небагатих гостей Євро-2012 розселять на Дніпрі



Фото relax.ua
Київська влада планує поселити малозабезпечених іноземців, що приїдуть на Євро-2012, у будиночки на воді.

Про це заявив директор КП "Госпкомобслуговування", яке реалізовуватиме цей проект, Олександр Дяченко, пише "Ділова столиця".

За його словами, проект передбачає спорудження в районі парку Дружби Народів, поряд з Московським мостом, кількасот будиночків, встановлених на понтонах і пришвартованих до причалів.

Кожен будиночок - загальною площею 72 кв. м і житловою - 40 кв. м - складатиметься з однієї кімнати, розрахованої на проживання 4 чоловік. Він включатиме всі базові зручності: санвузол, гаряче і холодне водопостачання, телевізор тощо.

Для забезпечення будівель електроенергією підприємство має намір або провести до них лінію електропередач, або обладнати на кожному об'єкті вітроенергетичний пристрій.

Встановлення сучасної системи очищення води дозволить брати її просто з Дніпра, а стоки збиратимуться в певній місткості і викачуватимуться за потребою асенізаторами. Неподалік компанія планує облаштувати і парковку для машин.

За словами Дяченка, "Госпкомобслуговування" зараз займається затвердженням розробленого ними проекту містечка на воді і вже склало технологічний зразок, на який треба одержати дозвільну документацію.

Після його внесення до Реєстру судноплавства (як новий тип судна) підприємство зможе розпочати серійне виробництво будиночків.

"За місяць їх можна будувати три-чотири. Ще півтора-два місяці необхідно для спорудження причалу на 10 об'єктів", - сказав Дяченко.

Він додав, що ці споруди працюватимуть за принципом хостелів, і розраховані на європейців, які не зможуть дозволити собі поселитися в столичних готелях. Таких туристів, за оцінками фахівців, має приїхати до Києва близько 6 тисяч, 1-2 тисячі з яких і планується розмістити на воді.

Після завершення Чемпіонату, за словами Дяченка, ці будиночки можна буде розібрати і перевезти в інше місце, оскільки вони будуть виготовлені зі швидкозбірних конструкцій.

Єдиною затримкою в реалізації проекту є відсутність фінансування. Тому підприємство займається пошуком інвестора, готового викласти близько $1 тисячі за 1 кв. м водного хостелу.

За ці кошти він зможе стати повноправним власником житла і причалів і на свій розсуд одержувати дохід від здачі нерухомості в оренду або її подальшого перепродажу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ