Київський метрополітен знайшов три компанії для купівлі вагонів


22 червня в Адміністрації Київського метрополітену відбулася процедура розкриття тендерних пропозицій учасників торгів на закупівлю вагонів метрополітену та супровідних послуг.

Після проведення попередньої кваліфікації до участі тендерні пропозиції надали компанії ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (Україна), ЗАТ "Вагонмаш" (Росія), CAF S.A (Іспанія).

Компанія Hyndai Rotem Company, яка була запрошена до участі у тендері, письмово повідомила про свою відмову, повідомляє прес-служба метрополітену.

На розкритті тендерних пропозицій були присутні представники Київського метрополітену, Європейського банку реконструкції та розвитку і учасники торгів. 

Усі пропозиції були відкриті відповідно до інструкції розкриття тендерних пропозицій представлені банком та складеній згідно з "Принципами та правилами закупівель товарів та послуг Європейського банку реконструкції та розвитку". 

Надані тендерні пропозиції будуть детально вивчатися робочою групою у складі спеціалістів метрополітену та закордонних консультантів щодо їх відповідності вимогам замовника. За результатами своєї діяльності робоча група надасть пропозиції ЄБРР щодо визначення переможця торгів.

Як відомо, закупівля вагонів метро буде здійснюватись за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

29 травня Київрада дозволила КП "Київський метрополітен" купити 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з правом викупу.

За розрахунками підприємства, загальна вартість 100 вагонів складе близько 800 мільйонів гривень, а сума першої оплати (15%) - 113,5 мільйона гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ