На територію Жовтневої лікарні повертається забудовник?



Фото www.lordep.org.ua
23 червня на території Жовтневої лікарні пройде акція протесту проти незаконного руйнування меморіального парку академіка Богомольця та Олександрівської.

За словами активістів, на такі дії їх штовхає прагнення забудовника ТОВ "Житлобуд" продовжити забудову території лікарні.

"Рішення Вищого господарського суду 17 березня скасувало всі попередні судові рішення, прийняті під тиском будівельних організацій. Постанову Київради про виділення землі лікарні фірмі "Житлобуд" рішенням суду скасовано", - сказав один з активістів.

За його словами, жителі довколишніх будинків уже повірили в те, що матимуть змогу відновити парк, де вони гуляють зі своїми дітьми і онуками.

"На заваді цьому може стати касаційна скарга ТОВ "Житлобуд" до Верховного Суду про скасування рішення Вищого господарського суду та продовження забудови території лікарні, яка визнана як пам'ятка історії", - сказав активіст.

Він додав, що заявив директор "Житлобуд", БЮТівець Іван Куровський заявив, що відмова від будівництва була тимчасовою, і компанія має намір продовжити будівництво. 

"Підтвердженням серйозності намірів Куровського є його звернення до Верховного Суду України с касацією про відміну рішення Вищого госпсуду. Слухання призначені на 23 червня", - сказав активіст.

Він наголосив, що акція протесту розпочнеться о 8.30 за адресою вул. Богомольця, 2 і закликав усіх, кому не байдужа доля парку і лікарні, приєднатися до неї.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ