Київрада просить Кабмін дати гроші на метро


Депутати Київради просять Кабінет міністрів та Верховну Раду переглянути вилучення з міського бюджету Києва, а також виділити 200 мільйонів гривень зі спецфонду, передбачених на завершення будівництва метро. 

За направлення відповідного звернення проголосував 71 депутат Київради.  

За словами доповідача з цього питання регіонала Олександра Омельяненка, 3 станції підземки - Деміївська, Голосіївська і Васильківська - готові на 95 %, але не запущені через брак коштів.

"Ці станції на сьогоднішній день не запущені в експлуатацію через те, що нема фінансування, яке було передбачене в бюджеті", - сказав Омельяненко. 

Він наголосив, що "на сьогоднішній день через те, що інженерна інфраструктура знаходиться в жахливому стані, ідуть постійні прориви водопроводів, що призводить до затоплення ділянок метро, які  ще не здані в експлуатацію".

"Ви всі знаєте, що в районі вулиці Деміївської на станції метро, яка повинна була бути запушена в результаті прориву водопроводу у котлован набралася вода і була загроза обвалу великої ділянки метрополітену. Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб добудувати ці станції метро", - сказав депутат від Партії регіонів.

За його словами, якщо не виділити необхідні 200 мільйонів, то "є загроза обвалу частини метро і будинків, які стоять поруч з недобудованими станціями".

"Ми просимо, щоб Кабінет міністрів знайшов можливість виділити зі спецфонду, у якому передбачені  ці гроші на фінансування завершення будівництва метро, щоб метрополітен у цьому році ми здали", - сказав Омельяненко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ