Київським медикам дозволили безкоштовний проїзд


18 червня Київрада підтримала проект рішення "Про безкоштовний проїзд в міському пасажирському транспорті працівників галузі охорони здоров'я", ініційований БЮТ.

За відповідне рішення проголосували 114 депутатів.

Проект рішення передбачає надання права безкоштовного проїзду в міському комунальному  пасажирському транспорті загального користування (окрім таксі та транспортних засобів, що працюють в режимі маршрутних таксі) за наявності посвідчення особи дільничним лікарям- терапевтам та дільничним лікарям-педіатрам, дільничним медсестрам дорослої та дитячої мережі.

За інформацією БЮТ, 2843 медичних працівників - педіатри, терапевти, медсестри - мусять постійно пересуватись містом по своїх дільницях для того, щоб оперативно лікувати киян, однак кошти для оплати їхнього проїзду під час виконання службових обов'язків у бюджеті міста не передбачені.

За словами Тетяни Меліхової, відповідно до статті 49 Конституції та основ законодавства про охорону здоров'я в Україні кожен громадянин має право на отримання необхідної медичної допомоги.

Тому, щоб медики змогли нормально виконувати свої службові обов'язки з надання допомоги хворому населенню, їх проїзд у громадському транспорті має бути безкоштовним, відзначила Меліхова.

Прийняте рішення набуде чинності з моменту його оприлюднення у газеті "Хрещатик".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ