Генплан і стратегія розвитку столиці будуть за 9 місяців


Київрада доручила Київській міській державній адміністрації до 1 жовтня 2010 року підготувати та подати на затвердження Київради Стратегію розвитку Києва до 2025 року.

За відповідне рішення на сесії 18 червня проголосували 110 депутатів Київради.

За словами першого заступника мера Дениса Басса, стратегія розвитку Києва до 2015 року розроблена, однак сьогодні треба врахувати низку умов, зокрема економічні умови, ріст кількості населення, збільшення кількості автомобілів тощо.

Басс підкреслив, що стратегія розвитку столиці тісно пов'язана з Генпланом розвитку Києва, тому ці два документи мають готуватися узгоджено і одночасно.

У зв'язку з цим він висловив пропозицію підготувати стратегію розвитку столиці до 2025 року, а потім обидва документи (Стратегію і Генплан) винести на затвердження Київради.

"На минулому тижні Мінрегіонбуд погодив технічне завдання (на розробку Генплану Києва). Буквально на початку наступного року ми винесемо на сесію і Стратегію розвитку Києва до 2025 року і Генплан. До розробки Стратегії і Генплану вже залучені 19 провідних інститутів та організацій, якими підготовлені конкретні завдання, проведено більш ніж 40 нарад з провідними вченими та планувальниками", - сказав Басс.

Він додав, що представники столичної влади відвідали чимало міст світу і при підготовці Генплану використовуватимуть досвід Берліну, Москви та Парижа.

"Ми плануємо завершити (розробку стратегії розвитку і Генплану) і подати на сесію максимальний строк це 9 місяців. Ми зараз повністю ідемо за графіком", - сказав Басс, додавши, що "робота, яка зараз ведеться у головному управлінні архітектури з розробки Генплану міста - такої роботи там не було упродовж 10 років".

За його словами, на розробкою Генплану працює група спеціалістів "близько 40 людей зранку до ночі".

Басс т акож  додав, що вже через тиждень у столиці будуть проведені громадські слухання по кожній галузі стратегії розвитку міста - транспорту, медицині, освіті тощо.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ