97 світлофорів Києва змінили режим роботи


З початку року, за результатами моніторингу інтенсивності транспортних потоків, на 97 перехрестях Києва встановлено режим роботи світлофорів, який дозволяє покращити рух транспорту. Упродовж 2 місяців будуть внесені відповідні зміни до режиму роботи світлофорів ще на 92 перехрестях

Крім того, за 5 місяців цього року реконструйовано 33 світлофорних об'єкти, ще 29 планується реконструювати до кінця року.

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, такі заходи дадуть можливість зменшити затримку у русі громадського транспорту, уникнути заторових ситуацій, а також на 15% збільшити пропускну спроможність проїзних частин доріг.

Так, наприклад, на Московській площі збільшено тривалість зеленого сигналу світлофорів до 1 хвилини у години "пік" з бульв. Дружби Народів та просп. Голосіївський у комплексі із режимом роботи світлофорного об'єкту на перехресті  просп. Науки - вул. Голосіївська - вул. Саперно-Слобідська.

На 14 ключових кільцевих розв'язках міста впроваджено зміни напрямку руху по колу. Якщо раніше дорога по колу вважалася другорядною і на неї виїжджав весь потік транспорту одночасно, то тепер вона визначена головною дорогою і відповідно потік транспорту рухається почергово.

Басс також нагадав, що незабаром запрацює єдиний центр управління транспортом, який знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького, 54.

Говорячи про переваги нових світлофорів, заступник мера зазначив, що світлодіодні  світлофори на 40% економніші, дають яскравіше зображення, а термін експлуатації таких  світлофорів значно більший.

"Нові світлофори під'єднані лініями зв'язку до Центру  управління транспорту, що є частиною Автоматизованої системи управління транспортом", - сказав Басс.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ