Борг "Київенерго" за газ становить більше 600 мільйонів


Заборгованість АЕК "Київенерго" за спожитий газ становить майже 610 мільйонів гривень і продовжує зростати.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Нафтогаз" занепокоєний тим  фактом, що "Київенерго" постійно зволікає з проведенням розрахунків за спожитий газ, у той час, як за даними "Нафтогазу" кияни загалом сумлінно сплачують вартість спожитих компослуг.

"Продовжуючи бездоговірно та  безлімітно споживати природний газ, "Київенерго" порушує  чинний порядок газопостачання та розрахунків, в тому числі й власні зобов'язання щодо проведення стовідсоткових розрахунків за спожитий газ", йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

У зв'язку з цим Держінспекція з енергозбереження та газопостачальна організація були вимушені обмежити постачання газу на ТЕЦ-6 "Київенерго", якій через  значну заборгованість не виділено планових ресурсів природного газу.  

Як відомо, 15 червня дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України" "Укртрансгаз" розпочало обмеження газопостачання Києва через борги "Київенерго".

Згодом перший заступник мера Анатолій Голубченко заявив, що ніякого обмеження газу не було, а заява "Укртрансгаз" лише намагання скоріше вибити борг.

Водночас він висловив здивування, що взагалі міг виникнути борг, оскільки населення вчасно і в повному обсязі сплачує за компослуги. 

Згодом "Київенерго" заявило, що шукає альтернативні механізми розрахунків з енергозабезпечення Києва, які дозволять гарантувати безперебійну поставку енергії споживачам компанії. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ