Київ одне з найдешевших міст для туриста


Київ зайняв 196 місце у рейтингу найдорожчих міст для туристів, ставши таким чином чи не найдешевшим містом у світі для іноземців. Такі дані опублікувала лондонська консалтингова компанія ECA International.

Українська столиця стала одним із найдешевших міст у світі для іноземців через падіння національної валюти, пише "Сегодня".

Торік Київ знаходився на 84-му місці в рейтингу, а цього року опустився відразу на 108 позицій.

При цьому, на думку укладачів рейтингу, у нас дешевше, ніж у польській столиці (Варшава на 193-му місці), дешевше, ніж в узбецькому Ташкенті (189-е місце), але дорожче, ніж у Лусаке (Зімбабве, 197 місце) і в Каїрі (Єгипет, 199 місце).

ECA Internatio-nal склала свій рейтинг, ґрунтуючись на підрахунку витрат туристів і людей, що їздять у відрядження на проживання у 270 великих містах світу.

Також був досліджений споживчий кошик у кожному з цих міст, де фахівці консалтингової компанії підрахували ціни на 125 видів основних послуг і товарів і врахували прожитковий мінімум, що для працездатного населення України складає 669 гривень (біля $90).

Незважаючи на своє місце в рейтингу, Київ, однак, поки не може стати Меккою для інтуристів. Головний фактор -  відсутність дешевих авіаперельотів, а також дуже дорогі готелі.  

Найдорожчим містом у світі укладачі рейтингу визначили столицю Анголи Луанду, де оренда звичайної двокімнатної квартири в пристойному кварталі, з водою й електрикою, коштує туристу $15 000 за місяць, літр якісного молока може коштувати до $3, а сир -  $15 за 200 грамів. Вартість середнього обіду в кафе -  більше $100.

Також нагорі списку - японські міста. Токіо займає друге місце в рейтингу, а Нагоя, Йокогама і Кобе - відповідно 3, 4 і 5 місця. Тут номера в тризіркових готелях іноді досягають $210 за ніч, а проїзд у метро залежно від відстані може коштувати від $1,5 до $10.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ