Брюссель допоможе Києву прибирати сміття і готуватися до Євро


Брюссель поділиться досвідом з Києвом щодо утилізації сміття, організації дорожнього руху та підготовки до чемпіонату з футболу у 2012 році.

Відповідну угоду про співпрацю підписали заступник мера Києва - секретар Київради Олесь Довгий та міністр зовнішніх відносин Бельгії Гі Ванхенгель.

Співпрацювати будуть у трьох напрямках - управлінні містом, охороні навколишнього середовища та організації руху громадського транспорту, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Згідно з угодами бельгійська сторона планує долучитися до проектів утилізації сміття, раціонального використання природних ресурсів, організації видачі дозвільних ордерів.

Представники влади Брюселля готові також поділитися досвідом управління містом, направити своїх фахівців для обміну знаннями.

Однак найважливішим напрямком співпраці має стати підготовка до проведення майбутнього чемпіонату Євро-2012. Своє футбольне свято спільно з голландцями Бельгія проводила у 2000 році.

Києву брюссельці планують передати досвід управління дорожнім рухом під час великих спортивних змагань, досвід з організації продажу квитків та впровадження системи обмеження в'їзду автомобілів до центру міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ