Зупинки трамвая перетворять на торгово-розважальні центри

18.06.2009  11:50

1 2 3 4
Так виглядатиме зупинка на "Михайлівській Борщагівці"
Через кілька років зупинки трамвая №1 у районі Південної Борщаговки перетворяться на гігантські торгово-розважальні комплекси, огороджені паркінгами.

Відповідні проекти розглядали на засіданні містобудівної ради Києва у середу, пише "Газета по-київськи".

Реконструкція ділянки колій від станції "Михайлівська Борщагівка" до вул. Генерала Потапова передбачає не тільки заміну трамвайної полотнини, але і повне перетворення зупинок.

На їх місці планують збудувати 2-3-поверхові будинки, які будуть з'єднувати протилежні сторони вулиць і під якими ходитиме трамвай. Поруч з такими зупинками-магазинами будуть розміщені підземні і наземні паркінги на кілька сотень авто.

Навідміну від реконструкції трамвайних шляхів, яку проводять за бюджетні гроші, займатися зупинками будуть інвестори. Але коли вони знайдуться - питання відкрите.

Зідно з проектами,  на кінцевій зупинці трамвая №1 спорудять величезний 3-поверховий торговельний комплекс площею 39 тисяч кв. м. Крім невеликих кафе і магазинів, у ньому буде речовий ринок і різні служби парксервиса, поруч паркінг на 200 місць.

На зупинці "Вулиця Булгакова" площа зупинки-магазина складе 5,5 тисяч кв. м. Тут будуть продуктовий супермаркет і салон краси.

Зупинка "Вулиця Григоровича-Барского" пертвориться на "торгово-зупинний комплекс" площею 6 тисяч кв. м, що перекриє не тільки рейки, але і усю вул. Симиренка, і склад для збереження товарів торговцями двох околишніх ринків і декількох супермаркетів.

На вулиці Жолудева зупинка буде - до 10 тисяч кв. м. - з продуктовим супермаркетом.

На вулиця Зодчих існуючий торгово-розважальний комплекс розростеться до 18,5 тисяч кв м., а на паргінгу зможуть розміститися 777 автомобілів.

Триповерховий комплекс на 5 тис. кв. м має з'явитися на Бульварі Кольцова. Тут збудують супермаркет, магазин дитячих товарів і заклади харчування.

На вулиці Генерала Потапова площа зупинки складе 6,7 тисячі кв. м., а у паркінгу поруч з зупинкою розмістять 700 машин.

Усі фото "Газети по-київськи"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ