Київ перший за зайнятістю населення і рівнем зарплати


Київ має найкращі досягнення згідно з результатами комплексної оцінки соціально-економічного розвитку регіонів України за січень-березень 2009 року, яка проводилась Міністерством економіки.

Про це заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба КМДА.

Високі позиції столиці у рейтингу зумовлені: приростом населення за січень-лютий 2009 року в порівнянні з початком року на 0,08%, найнижчим серед регіонів у 2008 році рівнем безробіття (3,1%); високим показником утворення робочих місць відносно до чисельності економічно-активного населення в Києві (5,9%).

Крім того, згідно з дослідженням, у столиці високий рівень середньомісячної заробітної плати (2918 гривень) та меншої, порівняно з іншими регіонами, частки працівників, яким нарахована заробітна плата нижче прожиткового мінімуму (7,2 %).

"У квітні 2009 року до відповідного періоду попереднього року номінальна заробітна плата зросла на 3,4 % і становила 3147 гривень на місяць, що у 5 разів більше законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у 1,7 рази перевищує середньомісячну заробітну плату по Україні", - сказала Кільчицька.

За її словами, підвищення рівня заробітної плати у квітні 2009 року порівняно з відповідним періодом минулого року відбулося на підприємствах майже усіх видів економічної та промислової діяльності.

Кільчицька наголосила, що КМДА проводить роботу, спрямовану на забезпечення зайнятості молоді в Києві, в тому числі неповнолітніх.

За даними офіційної статистики чисельність молоді у віці 15-34 роки в Києві за 2008 рік становила 940,6 тисяч осіб. З них 76,4 % або 718,9 тисяч осіб мали вищу освіту за освітніми рівнями: неповну та базову вищу - 235,1 тисяч осіб, повну вищу освіту - 483,8 тисяч осіб.

"Зайнятість молодих осіб у віці 15-34 роки на столичних великих і середніх підприємствах є найбільшою серед регіонів України. Фактично, кожна дев'ята працююча молода людина в Україні зайнята на київських підприємствах", - додала перший заступник голови КМДА.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ