На Хрещатику пройде олімпійський день бігу


20 червня на головній вулиці столиці відбудеться міжнародна спортивна акція "Олімпійський день бігу 2009".

Про це заявив заступник мера Віталій Журавський, повідомляє прес-служба КМДА.

Він нагадав, що Олімпійський день традиційно проходить у всьому світі з нагоди заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року).

"У міжнародній спортивній акції, що відбуватиметься на Хрещатику, разом з пересічними громадянами в акції візьмуть участь уславлені спортсмени, Олімпійські чемпіони та призери, тріумфатори світових і Європейських першостей", - сказав Журавський.

За його словами, о 10.00 на Хрещатику розпочнеться реєстрація учасників, а об 11.00 відбудеться урочисте відкриття та забіги у різних категоріях. Після цього на гостей свята чекатиме концерт.

Родзинкою акції стануть змагання зі стрибків із жердиною, які стартують о 16.00. Окрім того, в рамках Олімпійського дня, передбачені вікторини та конкурси на олімпійську тематику.

У програмі забігів передбачається участь 9 категорій осіб різновікових груп (вони будуть розбиті на змагання серед чоловіків та жінок). Заплановані також змагання спортсменів-інвалідів.

Планується, що дистанція в залежності від категорій буде складати від 500 до 2 тисяч метрів, але кожна організація, що проводитиме забіг, може внести свої зміни в залежності від складності траси, кількості учасників тощо.

Цього року на головній вулиці столиці очікується близько 4000 тисяч учасників акції.

Олімпійський день пройде не лише на Хрещатику, а й в усіх районах Києва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ