БЮТ: Черновецький хоче позбавити киян якісної медицини


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що команда мера Леоніда Черновецького хоче передати досвідчених спеціалістів-лікарів та дорого вартісне медичне обладнання лікарень столиці у розпорядження новоствореного комунального підприємства "Київське муніципальне медичне агентство".

За інформацією бютівців, воно буде надавати медичні послуги іноземцям та особам без громадянства.

Відповідний проект рішення планується винести на найближчу сесію Київради 18 червня, повідомляє прес-служба БЮТ.

Документ передбачає, що дорого вартісне медичне обладнання та досвідчені фахівці столиці, в першу чергу, галузей стоматології, кардіології та онкології будуть надавати платні медичні послуги іноземцям, бо "потенціал лікувальних закладів Києва використовується не повністю".

За словами депутата БЮТ, члена комісії з питань власності Дениса Москаля, КМДА визнає, що у київських лікарнях є якісне та дороге медичне обладнання, натомість служити воно має не здоров'ю киян, бо на його утримання немає грошей у столичному бюджеті.

"Цей спосіб наповнити міський бюджет категорично суперечить інтересам киян", - сказав бютівець.

Москаль додав, що вже підготував депутатський запит, в якому просить чиновників КМДА пояснити, про які саме лікувальні заклади та дорого вартісне обладнання йде мова у проекті рішення.

"Якщо це обладнання знаходиться у комунальній власності, то лікувати за його допомогою іноземців і лише за гроші - це просто знущання над киянами", - підсумував Москаль, закликавши усі фракції Київради не підтримувати цей проект рішення.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ