У Черновецького визначилися, скільки брати за рекламу в ліфті


Київська міська державна адміністрація оприлюднила проект розпорядження "Про затвердження  Порядку розміщення реклами в ліфтах жилих будинків комунальної власності Києва".

Відповідний проект, підписаний мером Леонідом Черновецьким, підготовлений "з метою підвищення ефективності використання майна комунальної власності та удосконалення системи управління у сфері внутрішньої реклами".

Згідно з документом, дозвільні документи на розміщення реклами в ліфтах жилих будинків, надані до набрання чинності цього розпорядження, є недійсними.

Водночас Головне управління житлового господарства  спільно з КП "Київжитлоспецексплуатація" в місячний термін з моменту набуття чинності розпорядження мусить провести інвентаризацію та забезпечити оперативний демонтаж тих рекламних засобів, на які дозвільна документація відсутня.

Згідно з проектом розпорядження, укладення договорів на розміщення реклами в ліфтах, здійснення контролю за надходженням плати по договорах, організація демонтажу самовільно встановлених рекламних засобів, надання платних послуг та виконання інших повноважень буде покладене на КП"Київжитлоспецексплуатація".

Для одержання дозволу на розміщення реклами треба подати заяву встановленого зразка, фотокартку та/або комп'ютерний макет місця (розміром не менш як 6 х 9 сантиметрів) на якому планується розташування рекламного засобу, та ескіз рекламного засобу з конструктивним рішенням. Крім того, копію свідоцтва про державну реєстрацію заявника як юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

Плата   за розміщення реклами в ліфтах жилих будинків щомісячно нараховується КП "Київжитлоспецексплуатація". Передбачається, що 10 % отриманих коштів будуть належати  підприємствам, установам, організаціям, які займаються утриманням місць розміщення реклами, 10% КП "Київжитлоспецексплуатація" та 80% будуть спрямовані до міського бюджету.

Щомісячна базова плата за використання внутрішньої площі пасажирського ліфта на розміщення реклами: у будинку до 10 поверхів становить 24 гривні за 1 кв.м , у будинку вище 10 поверхів 30 гривень за 1 кв.м.

Щомісячна базова плата за використання внутрішньої площі вантажного ліфта на розміщення реклами у будинку до 16 поверхів 32 гривні за 1 кв.м, у будинку вище 16 поверхів38 гривень за 1 кв.м.

Дія цього Порядку поширюватиметься на всю територію Києва. Порядок буде обов'язковим для виконання всіма учасниками рекламної діяльності - фізичними та юридичними особами.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань приймаються до 8 липня на адресу: Київської міської державної адміністрації: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик 36.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ