У столиці показують "Історію євреїв України"


16 червня у приміщенні Ізраїльського культурного центру при Посольстві Держави Ізраїль в Україні розпочала роботу виставка-музей "Історія євреїв України".

Експозиція створена Єврейським фондом України і складається з 24 стендів, що віддзеркалюють історію євреїв на території сучасної України протягом останніх 2 тисяч років.

Кожний стенд присвячений окремому періоду розвитку історії та культури іудеїв, має відповідну мапу та хронологічно викладений перелік основних подій того часу, повідомляє прес-служба КМДА.

Увазі киян та гостей столиці представлені експозиції "Євреї у Криму", "Євреї у Хозарському каганаті та Київській Русі", "Євреї України під владою середньовічної Польщі та Литви",  "Євреї України під владою Москви і Петербургу", "Євреї в радянській Україні у міжвоєнний період" тощо.

Усі вони наочно показують цікаві та неоднозначні періоди розвитку ідишистської культури, репресій проти івриту, сіонізму та юдаїзму, створення та ліквідації національних територіально-адміністративних одиниць тощо.

Буремний і трагічний період життя "Євреїв України у Другій світовій війні" представлений особами євреїв-героїв та даними по Холокосту, у якому було знищено понад півтора мільйона євреїв України.

Виставка буде діяти до кінця липня за адресою бул. Лесі України, 34.

"Українська правда. Київ"

.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ