У Києві відремонтовано 59% доріг


Комунальна корпорація "Київавтодор" заявляє, що станом на 9 червня виконано поточний ремонт доріг загальною площею 323,2 тисячі м2, що складає 59% від фізичних обсягів річного плану.

Про це представники корпорації заявили на розширеному засіданні колегії міської адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА.

За їх словами, у 2009 році, згідно з затвердженим планом робіт з капітального ремонту, передбачено фінансування в розмірі 54 мільйони гривень, з яких 8,2 мільйона гривень передбачено на виконання проектних робіт та 45,8 мільйона гривень на будівельно-монтажні роботи з капітального ремонту об'єктів.

Ремонтні роботи, як зазначають в "Київавтодорі" виконані на просп. Голосіївському, вул. Володимиро-Либідській, просп. М.Бажана,, вул. Декабристів, вул. Вишняківській, просп. В.Маяковського, вул. М.Закревського, просп. Броварському, вул. Луначарського.

Також відремонтоване дорожнє полотно на вул. Малишка, вул. Богатирській, вул. Міській, просп. Повітрофлотському, просп. Правди, вул. Василенка, вул. Антонова, бул. Т.Шевченка, вул. Дехтярівській, вул. Шамрило, вул. Деміївській.

Крім того, ремонтні роботи виконані на Харківському шосе, Великій Кільцевій дорозі, просп. Перемоги та просп. Ватутіна.

За даними "Київавтодору", основними причинами, які визначають незадовільний стан покриття міських вулиць, є те що  терміни експлуатації 80 % дорожнього покриття складають 15-30 років, що в 1,5-3 рази більше норми, низькі обсяги регламентованих робіт з поточного і капітального ремонтів;  незадовільна якість дорожньо-будівельних матеріалів для відновлення дорожнього покриття.

Крім того на стан доріг впливають часті аварійні розриття проїзних частин, пов'язані з незадовільним технічним станом інженерних мереж; значне критичне збільшення інтенсивності руху автотранспорту;  відсутність нормативної бази на обмеження і пропуск великовагових  автомобілів по вуличній мережі міста; невідповідність норм розрахункових навантажень існуючим навантаженням.

У 2009 році передбачено 97,4 мільйона гривень на забезпечення безбар'єрного середовища (11,86 мільйона), заходи по ліквідації місць концентрації ДТП (1 мільйон), розшивку тріщин полімер-бітумною мастикою (1,5 мільйона), очистку та ремонт колекторів зливосточних систем (1 мільйон).

Крім того, з цих коштів 14,2 мільйона гривень будуть витрачені на ремонт покриття із заміною гідроізоляції на мостах та шляхопроводах, 400 тисяч гривень на влаштування тонкошарових покриттів типу "Мультимак" та 67,3 мільйона гривень на поточний ремонт асфальтобетонних покриттів. 

Як відомо, у п'ятницю в.о. міського голови з питань транспорту Валерій Міронов заявляв, що майже 80% покриттів київських вулиць потребують капітального ремонту.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ