Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a30ddb1347cd/
Українська правда
Київ

Верховна Рада просить Ющенка відсторонити Черновецького

11.06.2009  13:30


Верховна Рада пропонує президенту Віктору Ющенко відсторонити від обов'язків голови КМДА Леоніда Черновецького на період дії слідчої парламентської комісії щодо незаконної діяльності київської влади.

За підтримку постанови №4504 про звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування незаконної діяльності київської влади та прийняття протиправних рішень її посадовими особами проголосували 228 народних депутатів.

Зокрема, від Партії регіонів - 1 голос, БЮТ - 153, "НУ-НС" - 47 голосів, Компартії - 27 голосів, Блоку Литвина - 0.  

"Якщо раніше ми пропонували розглянути доцільність перебування на посаді київського міського голови, то завдяки тому, що київський міський голова активно втручається в діяльність тимчасової слідчої комісії, ми звертаємось до президента з рекомендацією на час діяльності  ТСК відсторонити київського міського голову від виконання своїх обов'язків", - сказав голова ТСК, депутат від НУ-НС Кирило Куликов.

Він також звернувся до президента з проханням "привести у відповідність до законодавства всі призначення, які відбуваються в Київській міській адміністрації".

"Важко уявити, що сьогодні київський міський голова має 18 заступників, з них 4 перших, що повністю суперечить законодавству. Ми сьогодні маємо 100 управлінь (у столиці), які мають численну кількість відділів, а Київ не працює", - наголосив Куликов.  

Як відомо, раніше депутати пропонували продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень закону Київською адміністрацією до 11 листопада.

Таку необхідність вони пояснювали тим, що у результаті перевірок були виявлені численні порушення в діяльності посадових осіб Київради і її виконавчого органу.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.