Верховна Рада просить Ющенка відсторонити Черновецького



Верховна Рада пропонує президенту Віктору Ющенко відсторонити від обов'язків голови КМДА Леоніда Черновецького на період дії слідчої парламентської комісії щодо незаконної діяльності київської влади.

За підтримку постанови №4504 про звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування незаконної діяльності київської влади та прийняття протиправних рішень її посадовими особами проголосували 228 народних депутатів.

Зокрема, від Партії регіонів - 1 голос, БЮТ - 153, "НУ-НС" - 47 голосів, Компартії - 27 голосів, Блоку Литвина - 0.  

"Якщо раніше ми пропонували розглянути доцільність перебування на посаді київського міського голови, то завдяки тому, що київський міський голова активно втручається в діяльність тимчасової слідчої комісії, ми звертаємось до президента з рекомендацією на час діяльності  ТСК відсторонити київського міського голову від виконання своїх обов'язків", - сказав голова ТСК, депутат від НУ-НС Кирило Куликов.

Він також звернувся до президента з проханням "привести у відповідність до законодавства всі призначення, які відбуваються в Київській міській адміністрації".

"Важко уявити, що сьогодні київський міський голова має 18 заступників, з них 4 перших, що повністю суперечить законодавству. Ми сьогодні маємо 100 управлінь (у столиці), які мають численну кількість відділів, а Київ не працює", - наголосив Куликов.  

Як відомо, раніше депутати пропонували продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень закону Київською адміністрацією до 11 листопада.

Таку необхідність вони пояснювали тим, що у результаті перевірок були виявлені численні порушення в діяльності посадових осіб Київради і її виконавчого органу.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ