У мерії кажуть, що готелі Києва зовсім недорогі


Головне управління комунального господарства Київської міської державної адміністрації вважає обґрунтованими ціни в столичних готелях, які будуть приймати учасників і уболівальників чемпіонату Євро-2012.

Про це сказав виконуючий обов'язки начальника управління Микола Грицик, пише Обком з посиланням на "Українські новини".

"Я не бачу абсолютно ніякої тривоги, що в нас високі ціни. Вони виправдані, ці ціни", - сказав Грицик.

Він наголосив, що ціни у готелях Києва такі ж, як у готелях інших міст України та Польщі, що приймають чемпіонат. А думка Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) про завищені ціни не підкріплена ретельним аналізом.

За словами Грицика, обрана УЄФА компанія-оператор з розміщення основних груп гостей Євро-2012 TUI travel вже уклала угоди з 26 готелями столиці - на даний момент тільки з 5- і 4-зірковими, тобто розрахованими на розміщення представників УЄФА, команд, лікарів антидопінгового контролю.

В угодах готелю вказали перспективу росту своїх цін до моменту проведення чемпіонату на 10-20% з урахуванням інфляції і подорожчання комунальних послуг.

Грицик наголосив, що прогноз подорожчання цін готелі зобов'язані задекларувати в угодах зараз, інакше в 2012 році не зможуть їх змінити.

Він також підкреслив, що міськадміністрація не має повноважень з урегулювання цін у готелях, більшість з яких є приватними.

Як відомо, у травні УЄФА констатував завищені ціни в готелях Києва, Донецька і Харкова. Від Києва вимагали вирішити усі проблеми з розміщенням гостей. У випадку якщо цього не станеться, УЄФА заявляв, що має право в будь-який час скасувати проведення Євро-2012 в Києві та обрати для цього інше місто.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ