З початку року у Києві зареєстровано більше 700 крадіжок з авто


За 4 місяці 2009 року у столиці зареєстровано 702 крадіжки з автотранспорту, що на 70% більше, ніж торік.

59 % таких злочинів учинено шляхом вільного доступу до майна, яке знаходилось в автомобілі, 25 % - шляхом розбиття скла та 14 % - шляхом зламу замка, повідомляє прес-центр Святошинського рай управління міліції.

Як відзначають правоохоронці, статистика ця залежить виключно від необачності самих громадян, які зазвичай спокушають злочинців своєю безтурботністю.

Щодня до міліції, з повідомленням про пограбування, звертаються панянки, які люблять залишати торбини на передньому кріслі автомобіля, обов'язково поклавши туди всі наявні гроші та інші цінні речі.

"Крадіжки в структурі злочинності займають понад 40 %. За  2009 рік у результаті вжитих заходів розкрито 226 злочинів цього виду, у тому числі 79 - що мали місце в минулих роках. Затримано 5 груп, до складу яких входило 11 осіб, яких викрито у вчиненні 11 злочинів", - сказав начальник ГУМВС України в Києві Віталій Ярема.

Столична міліція нагадує, що збереження свого майна це у першу чергу турбота кожної людини. Для того, щоб попередити крадіжку з автомобіля варто не залишати речі на видноті та закривати вікна під час зупинки на світлофорі.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ