Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a2f696fd02d4/
Українська правда
Київ

Столичні пляжі небезпечні для здоров'я

10.06.2009  11:59


Фото www.panoramio.com
У Києві немає жодного пляжу, на якому було б безпечно відпочивати, оскільки жоден з них не одержав санітарного паспорта до відкриття літнього сезону.

Про це заявив заступник генерального директора КП "Плесо" Олександр Таран, пише Ліга з посиланням на УНІАН.

"Незважаючи на те, що і керівництвом "Плесо", і керівництвом міста було сказано, що як мінімум 12 пляжів будуть підготовлені до пляжного сезону, я можу завірити вас, що на сьогоднішній день жоден із пляжів Києва не одержав санітарного паспорта. Тобто, він до пляжного сезону не готовий і купатися на наших пляжах у даний час небезпечно", - сказва Таран.

Він відзначив, що для підготовки і утримання столичних пляжів цього року не прийнято на роботу жодного працівника. Це стосується медсестер, прибиральників та інших працівників, які забезпечують чистоту і безпеку відпочиваючих.

За словами голови київської міської організації Всеукраїнського товариства охорони природи Миколи Щепця, першочерговим завданням при облаштованості пляжів є створення інфраструктури та об'єктів, які забезпечать безпеку і комфорт відпочиваючих.

Він відзначив, що нині працівники КП "Плесо" лише прибирають території пляжів від сміття.

У той же час, за словами Щепця, у повному обсязі не проведена дератизація, через що виникає загроза захворіти на лептоспіроз, не викошені трава і бур'яни, що створює небезпеку укусів кліщів, які розносять, зокрема, енцефаліт.

Як відомо, міська влада планувала відкрити 12 нових пляжних зон відпочинку у Києві і впорядкувати 29 пляжів. На це було передбачено 5 мільйонів гривень з міського бюджету і 13 мільйонів гривень інвестиційних коштів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.