Вибух у ліфті був спланованим вбивством


Вбивство бізнесмена і депутата Брусилівської райради 45-літнього Ігоря Звонникова було спланованим і підірвав його у ліфті професіонал.

Про це заявив начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук, повідомляє "Сегодня".

"До замаху готувалися і зробили все з ювелірною точністю. Вибухівку заклали в переговорний пристрій у кабінці ліфта і "начинили" її цвяхами і металевими кульками. Тому після вибуху загиблий був буквально зрешечений. Як виявилося, бомба була радіокерованою - експерти знайшли шматок електронної плати прийомного пристрою", - сказав Поліщук.

За його словами, це все дає право думати, що за Звонниковим стежили на відстані і коли він ввійшов у ліфт, кілер натиснув на кнопку -  і пристрій вибухнув.

"Основна версія слідства: "вбивство через непорозуміння у сфері бізнесу". Виконавця і замовника шукають", - наголосив начальник прес-служби міліції.

Як відзначає газета за посиланням на свої джерела в МВС, основним видом діяльності Звонникова були операції з нерухомістю. У нього було кілька ріелторських контор, але, за словами джерела, усі фірми були зареєстровані на його дружину.

А сам загиблий був депутатом-регіоналом Брусилівської райради Житомирської області. У зв'язку з кризою, нерухомість дуже впала в ціні, через що Звонников втратив багато грошей і, можливо, вліз у великі борги. Швидше за все, за словами джерела, ці борги і стали причиною розправи. До того ж, як відзначив співрозмовник газети, Звонников на початку 90-х засвітився в кримінальному світі столиці і входив до угрупування, бригадиром якого був Віктор Рибалко на прізвисько Рибка (вбитий у 2005 році). У бригаду входили близько 30 чоловік.

Як відомо, 5 червня в центрі Києва близько 15 годин дня Ігор Звонников загинув внаслідок вибуху бомби в ліфті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ