Пилипишин: Київ не витримає ще 3 роки Черновецького


Голова Шевченківського району Віктор Пилипишин не вірить, що мер Києва Леонід Черновецький протримається у своєму кріслі ще три роки.

Про це йдеться заяві Пилипишина щодо рішення Конституційного Суду, повідомляє УНІАН.

"Я не припускаю навіть думки, що Черновецький ще три роки управлятиме Києвом, як йому заманеться. Якщо за три роки він привів місто до банкрутства, то за аналогічний строк столиця може взагалі перетворитись на трущобний "рай", - сказав Пилипишин.

Він переконаний, що оскільки КСУ пролонгував повноваження нинішнього столичного голови, то "єдиною надією на зміщення мера" є громадська активність киян.

За словами голови Шевченківської РДА, Київ сьогодні перебуває на 91-му місці у рейтингу міст, придатних для життя.

"За нами ідуть столиці Алжиру, Бангладешу і Зімбабве. З такими темпами через три роки життя у цих містах порівняно з Києвом буде здаватися курортом", - прогнозує він.

Пилипишин нагадав, що за результатами місцевого референдуму у Шевченківському районі 92% його жителів не довіряють Черновецькому.

"Кияни повинні продовжити акції морального тиску на владу в усіх законних формах. І тоді можливі два варіанти: або ми зуміємо провести загальноміський референдум по недовірі міському голові, або високопосадовці на Грушевського та на Банковій нарешті побачать, що відбувається у них під носом, і приймуть рішення про зміщення цієї цинічної та непрофесійної столичної влади", - сказав Пилипишин.

Як відомо, 9 червня голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак оприлюднив рішення КС за конституційним поданням Київської міської ради, згідно з яким депутати місцевих рад та сільські, селищні, міські голови, обрані на позачергових виборах, набувають повноважень відповідно на п'ятирічний та чотирирічний термін.

Черновецький був переобраний на посаду Київського міського голови на позачергових виборах 25 травня 2008 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ