У столиці викрили більше 20 шахраїв, які продавали чужі квартири. Фото


Столичні правоохоронці викрили групу шахраїв, які привласнювали чужі квартири за допомогою підробних документів.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС, на квартири, які здавалися в експлуатацію або виставлялися на продаж, шахраї виготовляли підроблені документи поліграфічним способом.

Щоб привернути до себе увагу якомога більшої кількості майбутніх жертв, розміщували оголошення в інтернеті про продаж квартир за цінами, суттєво нижчими від ринкових.

Коли з'являвся покупець, укладання угоди призначали на п'ятницю або суботу, а відразу після укладання  та отримання грошей зловмисники зникали.

Правоохоронці наголошують: аби не потрапити в тенета квартирних шахраїв під час купівлі квартири в новобудові, брокер повинен поїхати на місце реєстрації або мешкання продавця та впевнитися, що квартиру продає йому власник, який мешкає в оселі. Крім того, варто поспілкуватися з сусідами - чи знають вони продавців, з'ясувати в БТІ, чи видавалася довідка-характеристика на продаж помешкання.

 
 
Водночас столична міліція просить, якщо ви знаєте або раніше бачили когось з громадян (на фото) повідомляти про це за телефонами: 271 98 71, 271 68 92 або 102. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ