У парламенті знову заговорили про відставку Черновецького


Депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Кирило Куликов повторно пропонує парламентові рекомендувати президентові Віктору Ющенку розглянути можливість звільнення голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького.

Про це йдеться в проекті постанови 4504, зареєстрованому в Раді 5 червня і внесеному на заміну проекту від 20 травня, пише Обком з посиланням на "Українські новини".

Депутат пропонує Раді прийняти цю постанову як звіт про роботу комісії з розслідування порушень Конституції і законів посадовими особами Київради і КМДА.

Проект передбачає також рекомендацію Ющенку скасувати розпорядження Черновецького про призначення перших заступників голови міськадміністрації, призначених з порушенням законодавства.

За проектом, Кабміну рекомендується провести термінове засідання для обговорення критичної ситуації в Києві та скасувати розпорядження Черновецького про призначення заступників голови, призначених з порушеннями.

А також пропонується рекомендувати підготувати і внести на розгляд Ради пропозиції щодо удосконалення законодавства з організації місцевого самоврядування і виконавчої влади у столиці.

Згідно з проектом постанови Рахункова палата, Головне контрольно-ревізійне управління і Державна податкова адміністрація мусять провести спільну перевірку мерії на предмет дотримання нею бюджетного і податкового законодавства, а Генпрокуратура і МВС - дати правову оцінку діям чиновників.

Також проект передбачає продовження роботи комісії до 19 листопада.

Як відомо, 5 червня Верховна рада відмовилася рекомендувати Ющенко розглянути можливість звільнення голови КМДА Черновецького і доручила комісії підготувати новий проект постанови.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ