У Києва в підготовці до Євро – проблема на проблемі



Фото news.bigmir.net
Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності забезпечення умов для проведення у Києві матчів фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він сказав на зустрічі з керівництвом столиці, присвяченій ходу підготовки до Євро-2012, повідомляє прес-служба Секретаріату президента.

"Ми виходимо з установки, що фінал ЄВРО-2012 повинен пройти в Києві. Менше завдання я не ставлю", - підкреслив Ющенко.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр Іван Васюник нагадав, що остаточне рішення з визначення міст, в яких відбуватиметься фінал Євро-2012, УЄФА ухвалюватиме 30 листопада за умови виконання вимог щодо підготовки стадіону, інфраструктури аеропорту, закладів розміщення та об'єктів транспортної інфраструктури.

За словами Васюника, наразі основною проблемою із головною спортивною ареною країни є підготовка прилеглої до стадіону території, де має бути облаштована так звана зона гостинності.

Він наголосив, що проблема в тому, що "протягом тривалого часу реалізовувався план відчуження величезного масиву ділянок" навколо НСК "Олімпійський" - у порушення відповідного указу. В результаті дві ділянки загальною площею близько 8 га (де власне має розміститися "зона гостинності") за рішеннями Київради передані в оренду.

Васюник зазначив, що механізмом вирішення цього питання визначений минулого тижня Верховною Радою законом про підготовку до Євро-2012. Віце-прем'єр висловив сподівання, що найближчим часом цей закон надійде на підпис до президента, і питання буде вирішено.

Він також повідомив главі держави, що у середу на засіданні Кабміну відповідно до підписаного президентом доручення Координаційної ради з питань підготовки до Чемпіонату вноситиметься блок питань, серед яких одне з найважливіших - затвердження типу будови НСК із фіксацією в тому числі кошторисної вартості цього проекту.

Крім того, Васюник доповів про хід підготовки київських аеропортів до Євро-2012. За його словами, відставання по графіку будівництва терміналу "D" аеропорту "Бориспіль"відстає від графіка на 5 місяців.

Він попросив присутнього на нараді мера столиці Леоніда Черновецького взяти це питання під особистий контроль

Щодо аеропорту "Жуляни", як відзначив Васюник, відповідно до договору, підписаного між Мінтрансом і КМДА, "міністерство практично виконало свою частину зобов'язань з підготовки смуги", за КМДА натомість залишається проектування та реконструкція термінальної частини.

Крім того, за словами віце-прем'єра, особливе занепокоєння на сьогодні викликає питання розміщення гостей ЄВРО-2012, яке повністю належить до компетенції КМДА.

Васюник нагадав, що УЄФА вимагає для проведення фіналу ЄВРО-2012 в Києві 1950 номерів у п'ятизіркових готелях, 4950 - у чотиризіркових та 400 - у тризіркових.

Натомість є лише 188 п'ятизіркових та 905 чотиризіркових при 2784 тризіркових.

"Ми маємо дуже повільний темп підписання угод з п'яти- і чотиризірковими готелями... Ці темпи не можуть нас задовольнити", - сказав віце-прем'єр.

Він також нагадав, що 31 серпня Київ має прозвітувати перед УЄФА про можливість приймати гостей у місті.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ