Кабмін забрав у Києва усі національні театри


Кабінет міністрів передав будівлі, в яких у Києві розміщені національні заклади культури, у державну власність.

Про це йдеться в розпорядженні № 595-р від 3 червня 2009 року.

"Прийняти пропозицію Міністерства культури та туризму та Київської міської ради щодо передачі будівель, в яких розміщені національні заклади культури, у м. Києві за переліком згідно з додатком у державну власність з віднесенням до сфери управління зазначеного Міністерства", йдеться в тексті розпорядження.

Зокрема, до сфери управління Міністерства культури передані будівлі Національного академічного театру опери та балету ім. Т. Г. Шевченка, Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, Національної філармонії України, Національного академічного духового оркестру України, а також Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України.

Як відомо, 19 березня Київрада прийняла рішення про залучення кредиту в розмірі 1,2 мільярда гривень для погашення боргу перед "Київенерго" під заставу об'єктів права комунальної власності.

Тоді Блок Кличка заявляв, що до списку об'єктів, які можуть бути віддані у заставу, потрапили театри та музеї.

Згодом Кабмін дозволив отримати кредит у сумі 1,2 мільярда гривень під заставу простих векселів зі строком погашення до двох років.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ